Vratili se u Zagreb s maturalnog putovanja u Istri i završili u izolaciji: Imamo 6 zaraženih

Jedan razred maturanata zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog trenutačno se nalazi u samoizolaciji te njihovih 28 učenika u ponedjeljak neće moći doći na nastavu u učionice. U samoizolaciji su i četiri profesora te srednje škole, ali i ravnatelj Dražen Jelenski koji je s njima bio u kontaktu – potvrdio je u nedjelju sam Jelenski.

– Maturanti iz tog razreda te kolegice i kolege koji su bili s njima vratili su se s maturalnog putovanja u Istri desetak dana prije početka nove školske godine. Koliko imam informacija, zaraza koronavirusom potvrđena je kod šestero učenika, zbog čega je cijeli razred završio u samoizolaciji kao i četvero profesora te ja kao njihov kontakt – kaže ravnatelj Jelenski, koji se testirao i negativan je na COVID-19, ali će još idući tjedan biti u samoizolaciji.

– Za četvero kolega organizirali smo zamjene, ja radim od kuće i osjećam se dobro. Ništa nije stalo, pripreme za početak nove školske godine su nastavljene i nastava za ostale učenike i profesore naše škole normalno počinje sutra i provodit će se prema B modelu – najavljuje ravnatelj Jelenski.

Podsjetimo, gornjogradska Gimnazija Tituša Brezovačkog jedna je od sedam zagrebačkih srednjih škola koje su teže oštećene u potresu u ožujku te će u novu školsku godinu ući kao ‘podstanari’ u drugoj školi i to u zgradi Prve gimnazije u Novom Zagrebu. Učenici dviju škola nastavu će pohađati u različitim smjenama (ukupno dvije), a đaci iz „Tituša“ prvi tjedan nastave imat će u poslijepodnevnoj smjeni. Zanimljivo je također da će učenici Prve gimnazije nastavu pohađati prema A modelu (svi učenici u školi, nastava pod maskama), dok će oni iz „Tituša“ ići prema B modelu – podjela razreda prema modelu 3+2, što znači da će dio učenika iz istog razreda nastavu tri dana u tjednu pohađati u učionicama u školi, a druga grupa za to će vrijeme biti kod kuće, a onda će se u preostala dva dana rotirati.

„Tituš“ je također jedna od rijetkih škola koja će omogućiti da se taj model provodi na način istovremenog praćenja nastave za obje grupe.

– Jedna smo od rijetkih škola koja je uspjela organizirati da djeca koja su kod kuće u realnom vremenu, putem streaminga, prate nastavu koju njihovi razredni kolege imaju u učionicama. Dakle, djeca kod kuće za računalom izravno prate nastavu iz učionice, a profesor istovremeno ima uvid nad djecom u učionici te putem ekrana nad onima koji su kod kuće – rekao je ranije za Jutarnji list ravnatelj Jelenski.

Share This Article