VIDEO Buran skup u Podgorici: Pozivam vas da odlučite hoćemo li ponovno dopustiti četnicima da žare i pale po Crnoj Gori ili ćemo se tome odlučno oduprijeti

Screenshot: N1

Veliki broj građana skupio se na Trgu nezavisnosti u Podgorici na, kako su organizatori naveli patriotskom skupu za obranu građanske i europske Crne Gore, Piše pobjeda.me.

Peđa Vušurović je rekao da “treba pokazati da smo dostojni svojih predaka”.

– Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju se koliko će ih to koštati. Mnogo je nas kojima ničija zajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je rodila. Nekako mi nikako ne ličite na vražji okot i nikako među vama ne prepoznajem ničije ljude. Naša je vjera ona koju večeras dajemo da pod ovim zlatnim orlovima niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli Srebrenica. Još žešće se Crna Gora nasitila one četničke slobode. Te slobode koju je blagoslivljao Joanikije Lipovac. Na kraj toj slobodi stao je vihor crnogorskih partizana 1944. Pozivam vas da odlučite hoćemo li ponovno dopustiti da žare i pale po Crnoj Gori ili ćemo se tome odlučno oduprijeti. Pobijedila je naša stranka, ona jedina Crna Gora. Crnu Goru mogu poraziti samo osobni proračuni i obračuni – rekao je on.

Jelena Đurović iz Beograda se javila video porukom. Ona je rekla da poštuju izbornu volju gradjana Crne Gore, ali i da se nadaju očuvanju temelja demokratske i europske Crne Gore.

Video porukom se iz Novog Sada javila i Bojana Vatić poručujući svima da ostanu dostojanstveni za svoju državu.

– Svjedoci smo ružnih događaja koju su već viđeni na prostorima Balkana. Ovo je izbor između budućnosti i prošlosti. Nitko ne može ugasiti antifašizam i narušiti mir i multietnički sklad u Crnoj Gori – rekla je ona.

Nemanja Batrićević, suradnik u nastavi na Fakultetu političkih znanosti, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne stranke.

– I ne osporavamo ničiju pobjedu. Da su oni svoju pobjedu slavili s barjacima koje vi noćas držite u rukama, mi se ne bi imali zašto okupljati. Okupili smo se da jasno poručimo da se pred našim očima ne može paliti sveti crnogorski barjak. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali naši djedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću – rekao je Batrićević.

Skup je završen bakljadom i intoniranjem crnogorske himne. Na skupu su se vijorile crnogorske, komitske (od 1916. do 1929. oružano se borili za slobodu Crne Gore) i zastave EU, a skandiralo se “ustala je Crna Gora, država se branit mora”, “Risto sotono”, “ne damo državu”.–

Tijekom dana dugačke kolone automobila krenule su prema Podgorici na skup.

Skup se održavao na Trgu nezavisnosti u Podgorici, organizirale su ga, kako su naveli, crnogorske patriotske organizacije.

Oglasio se i premijer Duško Marković koji je na Tviteru poručio – “Da je vječna Crna Gora”, prenosi pobjeda.me.

Facebook Komentari