I osnovna škola u Krapinsko-zagorskoj županiji nastavu počinje na daljinu

Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije kao osnivača škole i Stožera civilne zaštite Općine Lobor, donijela odluku da će nastavu od 7. do 18. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava odvijati na daljinu s dvosmjernom komunikacijom učenik-učitelj te uz samostalni rad učenika kod kuće, javlja N1.

Odluka vrijedi za učenike od 1. do 8. razreda matične i područne škole, posebni razredni odjel za učenike s teškoćama i glazbeni odjel osnovne škole – 1. i 2. razred.

Odluka je donijeta sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti covid-19 i internim organizacijskim planom vezanim uz planiranje odvijanje nastave.

Naime, nakon što je 5. rujna potvrđeno da je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je mjeru samoizolacije odredio za još pet djelatnika škole. Škola je detaljno dezinficirana sukladno uputama epidemiološke službe, no u konzultaciji s epidemiologom procijenjeno je kako je najprikladnije da se nastava sljedećih 10 radnih dana odvija online.

Obavijest o odvijanju nastave prema modelu C je već stavljena na službenu web stranicu škole Franje Horvata Kiša Lobor.

Facebook Komentari