Zaražena tri pacijenta koji su bili na dijalizi u bolnici u Zaboku

Foto: Zabok.hr

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba zaraženih koronavirusom, a među njima su dvije osobe koje su bile na dijalizi u prostorima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba zaraženih koronavirusom, sa prebivalištima na području Općine Đurmanec (2), Grada Krapine (1), Grada Pregrade (1), Općine Kumrovec (1), Općine Lobor (1) i Općine Mače (1). Dvije novoboljele osobe su poznati kontati već oboljelih. U istom razdoblju pristiglo je i 79 negativnih nalaza.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije je 51. U samoizolaciji se nalazi 211 osoba.

Koronavirus na hemodijalizi

Među oboljelima od koronavirusa na području Krapinsko-zagorske županije nalaze se i dvije osobe koje su bile na dijalizi u IDC Poliklinici za hemodijalizu u prostorima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Nakon dobivenog prvog pozitivnog nalaza epidemiološki su obrađena i ostala 4 pacijenata koji su u isto vrijeme bili na dijalizi te 22 zdravstvena djelatnika iz navedene Poliklinike.

Po završenoj epidemiološkoj obradi pristigao je pozitivan nalaz za još jednog pacijenta, dok ostala 3 pacijenta te sva 22 zdravstvena djelatnika imaju negativan nalaz. U samoizolaciji se nalaze 4 zdravstvena djelatnika i 3 pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelima. Poliklinika je dezinficirana, ističemo kako se u svom radu pridržava svih epidemioloških mjera te nastavlja sa radom.

Facebook Komentari