U Koprivnici 11 novih slučajeva: Škola se zatvara na 2 tjedna

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj press-konferenciji otkrio je da imaju 11 novih slučajeva te da je virus ušao i u osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski, pišu 24sata.

– Na području županije u zadnja 24 sata imamo 11 novih slučajeva zaraze. 36 ih je aktivnih. Četiri osobe nalaze se na bolničkom liječenju. Ponovno se formiraju timovi za kontrolu mjera u socijalnoj skrbi – izvijestio je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

Od 11 novih slučajeva pet su kontakti ranije zaraženih osoba, pet je nepoznate epidemiološke anamneze, jedan je uvoz iz susjedne države.

– Imamo određeni broj osoba koje su razvile smetnje jer se nisu pridržavale epidemioloških mjera. Molila bih sve sugrađane da mislimo jedni na druge! Ako se već zarazimo, onda nemojmo prenijeti virus na svoje bližnje – apelirala je glavna koprivnička epidemiologinja Draženka Vadla.

– Jedino zajedničkim snagama možemo spriječiti širenje virusa – dodala je.

Širenje virusa će biti i dalje, ali da bismo koliko-toliko normalno funkcionirali, moramo se držati mjera”, rekla je Vadla.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice rekla je novinarima da će se prva dva tjedna u gradskoj osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski nastava održavati online te da je izvan stroja cijelo tehničko osoblje.

– Pozvala bih i roditelje i djecu da budu odgovorni, da koriste zaštitna sredstva, pozvala bih ljude da ne stigmatiziraju osobe koje su zaražene, treba se pridržavati epidemioloških mjera – rekla je Ostriž.

Iz navedene škole zaraženo je pet djelatnika. Više djelatnika je u samoizolaciji, među njima i jedna učiteljica čiji se nalaz čeka.

Facebook Komentari