Lino: Morat ćemo imati i sreće, korona nas ne smije uhvatiti

Možemo reći da smo dobro prošli. Zadovoljavajuće svakako jer smo izbjegli mine u startu, a ne izgleda loše ni pogled prema naprijed. Dakle, za početak u skupini C Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu (13. – 31. siječnja) Katar, koji nije više onaj Katar iz 2015., pa Japan, sa Sigurdssonom još ipak nedovoljno blizu najboljima, i nepoznanica u Angoli, pišu 24sata.

– Katar smo dobili u Poreču na turniru i to je reprezentacija uvijek vrijedna poštovanja. Japan je u uzletu i to su dva protivnika za koja se moramo dobro spremiti. Protiv Angole sam igrao s Makedonijom, ali tu smo realno favoriti – prvi je dojam izbornika Line Červara.

Biti među tri neće biti upitno, a u novoj skupini sa šest reprezentacija križamo se s onom u kojoj je Danska, Argentina, Bahrein i DR Kongo. U toj skupini prve dvije reprezentacije će u četvrtfinale i tu svakako očekujemo da budemo.

– Ne možemo biti nezadovoljni ždrijebom, ali i to je nagazna mina. Ovaj će SP biti poseban jer će reprezentacije doći jako umorne. Pauza je bila duga i bit će umijeće spremiti se jer u sljedećoj godini čekaju nas još i Eurokup, pa kvalifikacije za OI, a onda i Olimpijske igre koje su ipak ispred svega. Ipak, ne smijemo razmišljati unaprijed o ožujku, već kako se posložiti za SP. Od iznimne će važnosti biti da budemo zdravi, da imamo glad za uspjehom kao na Euru i u tom slučaju možemo s optimizmom na SP – kaže Lino uz završni komentar.

– Euro je pokazao da favoriti ne pobjeđuju. Mi imamo kontinuitet koji nas izdvaja od ostalih. Morat ćemo imati i puno sreće, ne smijemo biti bolesni, korona nas ne smije uhvatiti, moramo pobijediti tog protivnika koji nije vidljiv kao svi drugi.

A: Njemačka, Mađarska, Urugvaj, Zelenortski Otoci
B: Španjolska, Tunis, Brazil, Poljska
C: Hrvatska, Katar, Japan, Angola
D: Danska, Argentina, Bahrein, DR Kongo
E: Norveška, Austrija, Francuska, sjevernoamerička reprezentacija
F: Portugal, Alžir, Island, Maroko
G: Švedska, Egipat, Češka, južnoamerička reprezentacija
H: Slovenija, Bjelorusija, Južna Koreja, Rusija

Facebook Komentari