Jasni znakovi otkrit će vam da je muškarac nesiguran u sebe

Kad bi usporedili ljude sa životinjama, pronašli bi neke sličnosti u ponašanju. Male životinje, naprimjer psi, češće su glasni i agresivni, a sve zato da bi prikrili svoju nesigurnost kad vide nekoga višeg i jačeg od sebe. Slično zna biti i kod ljudi, prenose 24sata.

Sumnja li muškarac u svoju muškost vjerojatno će lagati o fizičkim i mentalnim osobinama. Istraživači sa Sveučilišta u Washingtonu otkrili su da će nesigurnost kompenzirati preuveličavanjem svoje visine, građe, broja ljubavnih veza, financija, sposobnosti itd.

Tim pod vodstvom profesorice psihologije Sepne Cheryan do tih rezultata je došao nakon eksperimenta sa studentima.

– Znamo da je muškost vrlo važna za puno momaka. U prvom dijelu istraživanja zamolili smo studente da svakom rukom stisnu poseban uređaj koji mjeri snagu. Upisivali smo im lažne rezultate, jedni su bili tipično muški, a drugi tipično ženski. Zatim smo im dali upitnike s pitanjima o visini, broju ljubavnih veza, o muškim ili ženskim proizvodima, tko je najjači na fakultetu itd. – objasnila je profesorica.

Studenti kojima su podmetnuli slabije rezultate jačine ruku, više su lagali i pokazali manje zanimanja za žensku kozmetiku, kao da su smatrali kako bi takav interes dodatno umanjio njihovu muškost, prenosi Daily Mail.

Facebook Komentari