Vidović Krišto kaže da mediji neslobodno izvještavaju o koroni, tražila ostavke ravnatelja HRT-a i Hine

Screenshot: N1

Karolina Vidović Krišto je u petak prijepodne održala konferenciju za medije na temu (Ne)slobode medija u vrijeme širenja koronavirus.

“Ako je sve što radi Stožer s medicinske i pravne strane u skladu s medicinskom znanošću i hrvatskim zakonima, zašto se vladajući boje otvoriti ravnopravnu raspravu u hrvatskom javnom i medijskom prostoru na dobrobit svih”, rekla je Vidović Krišto.

Niz zakona obvezuje hrvatske medije, pogotovo javne, da cjelovito informiraju javnost, kazala je Vidović i zatražila ostavke glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i ravnateljice Hine Branke Gabriele Vojvodić.

Na konferenciji za novinare govorila je i internistica Lidija Gajski.

“Znate li da test može biti pozitivan a da niste zaraženi? Znate li da je broj umrlih jednak onom proteklih godina? Znate li da su na vrhuncu krize bolnice bile prazne? Znate li da su maske pogubne za psihoemocionalni razvoj djece? Znate li da širom svijeta znanstvenici traže ukidanje mjera?

Ako niste znali za ovo, onda se potpuno neupućeni. Ustav jamči slobodu izražavanja i slobodu medija. Koronakriza nije trivijalna tema, već fenomen koji iz temelja mijenja naše živote na gore. Mediji moraju prestati širiti propagandu “, kazala je.

Profesor Valerije Vrček kazao je kako su serološki testovi roba s greškom. “Lažno negativni rezultati idu do 40 posto. Provjerite sami. Nijedan komercijalni test nije validiran od nijedne mjerodavne institucije za testiranje asimptomatskih ljudi. Svakodnevna izvješća kojima se siluje javnost su fejk brojevi kojima se može manipulirati”, kaže.

Imunolog Srećko Sladoljev kazao je da maske ne djeluju i da je to sada i potvrđeno, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari