Jorge Messi poludio: O kakvih 700 milijuna eura vi pričate?!

Ugovor ima odštetnu klauzulu koja se primjenjuje u slučaju da Messi jednostrano raskine ugovor s Barcelonom prije njegovog kraja i La Liga mu neće izdati ispisnicu osim ako klub koji ga želi ne plati odštetu, priopćili su nedavno iz vodstva španjolske La Lige, pišu 24sata.

Ljetni serijal sa već odgledanim epizodama ‘Leo Messi odlazi iz Barcelone’, ‘Ne, ipak ne odlazi’, ‘Khm… Izgleda da ipak odlazi’ dobio je još jedan nastavak.

Igračev otac i zastupnik Jorge Messi je ono što misli lijepo stavio crno na bijelo pa poslao izravno vodstvu La Lige.

– Ne znamo koji ste ugovor vi analizirali i na kojim ste temeljima zaključili da je isti ugovor s ‘klauzulom o raskidu’ primjenjiv u slučaju da je igrač odlučio tražiti jednostrani raskid istog, s učinkom od kraja sportske sezone 2019/20 – piše tata Messi.

– Očita je pogreška i to: s vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u odredbi 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača, ova naknada neće se primjenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019/20 – nastavlja otac najboljeg nogometaša na svijetu.

– Bez obzira na druga prava koja su uključena u ugovor i koja izostavljate, očito je da odšteta od 700 milijuna eura, predviđena u prethodnoj točki ugovora (8.2.3.5): uopće nije primjenjiva! – zaključno je poručio Jorge predsjedniku La Lige Javieru Tebasu.

Svi su čekali najavljenu ćaćinu objavu ‘Leo ostaje na Nou Campu još godinu dana’, a dobili su ‘O kakvih 700 milijuna eura vi ljudi pričate’?!

Dakle sve je jasno: Messi (ne) odlazi iz Barcelone.

Iz La Lige su ovaj put bili jako brzi s odgovorom pa u javnost pustili dokument od nekoliko redaka koji u slobodnom prijevodu znači: ‘Sve smo rekli prije pet dana, sve je ostalo isto. I ne bi mi ništa na to dodavali’!

I ne krivite novinare što objavljuju vijesti koje, kako se lijepe jedna na drugu, kontriraju onoj prethodnoj. To je samo kronika odnosa između jednog razočaranog igrača i jednog posve pogubljenog kluba koju mediji prenose – onako kako im se priopći.

A budući je na snazi totalni ljetni košmar ‘Made in Barcelona’: realno je za pretpostaviti kako ova serija nije ni blizu zadnje epizode!

Facebook Komentari