HNK vratio “Ljetne večeri” nakon stanke i oduševio Zagrepčane

Program Ljetne večeri HNK u Zagrebu je nastavljen ispred kazališta i u rujnu. Nakon ljetne pauze, u petak, 4. rujna, s početkom u 19 sati te s dramskim događajem pod nazivom ‘Mediteranska noć’, građani su ponovno mogli uživati u tom kulturnom događanju, pišu 24sata.

U vrhunskim umjetničkim izvedbama na Trgu Republike Hrvatske nastupili su operni solisti Dubravka Šeparović Mušović, Lana Kos, Darija Auguštan i Stjepan Franetović, dirigirao je Luka Vukšić te dramski umjetnici Lana Barić, Vanja Matujec, Jadranka Đokić, Milan Pleština, Alen Šalinović i Filip Vidović.

U sklopu Ljetnih večeri HNK u Zagrebu u subotu 5. rujna u 19 sati bit će upriličen koncert pod naslovom Večer gudača. U petak i subotu, 11. i 12. rujna u 19 sati, na tratini pokraj kazališta, svi zainteresirani mogu pogledati program Balet u predvečerje, sastavljen od ulomaka iz aktualnih baletnih predstava.

U utorak, 15. rujna u 19 sati na rasporedu je dramski program Svjetlo u rujnu. Ljetne večeri završit će koncertom Europski jazz šlageri Mate Matišića u četvrtak, 17. rujna u 19 sati. HNK će regularnu sezonu otvoriti 14. rujna s dramskim triptihom ‘Ljudi od voska’.

Facebook Komentari