Dubrovnik je novo žarište, ravnatelj bolnice o koroni u vrtiću: Mislim da ne bi trebalo biti većeg širenja

Dubrovačko- neretvanska županija bilježi najveći broj novooboljelih od početka pandemije. Od 28 pozitivnih, 24 je iz Dubrovnika, a osmero ih se povezuje s prošlotjednom svadbom gradskog vijećnika. U samoizolaciji je, uz čelnike županijskog stožera, i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gradonačelnik je u samoizolaciji

Za sada je negativan, za razliku od svoje supruge, inače odgojiteljice u vrtiću, koja je pozitivna na COVID-19. Bez obzira na sve, gradonačelnik iz samoizolacije poručuje: Dubrovnik koronavirus drži pod kontrolom. Trenutno se u dubrovačkoj općoj bolnici nalazi 20 hospitaliziranih osoba koje su pozitivne na Covid 19.

”Svi pacijenti su stabilno, osim jednog starijeg pacijenta koji je radi ozbiljnosti općeg stanja danas premješten u jedinicu intenzivnog liječenja. Na potpori je kisikom, ali nije intubiran”, rekao je u RTL-u Danas ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Mario Bekić.

Broj oboljelih se povećao, a svemu tome pretpostavlja se razlog je jedna svadba koja se održala prošlog tjedna. Nije poznato jesu li se testirali svi ljudi koji su bili na tom vjenčanju jer su u bolnicu, navodi Bekić, došli samo oni koji su prema epidemiološkim preporukama upućeni.

”Ostali su pretpostavljam prošli epidemiološku obranu i prema tome se i postupalo”, kazao je ravnatelj.

Zaraženo je i sedam djelatnika Opće bolnice Dubrovnik, a njih 11 je u samoizolaciji. Bekić kaže kako osim troje zaposlenih koji su na jednom odjelu, ostali slučajevi nisu izravno vezani uz zarazu u dubrovačkoj bolnici. Na temelju iskustava iz proteklih mjeseci, cijeli sustav bolnice odvija se neometano.

Po pitanju zaraze u vrtićima, Bekić smatra da je potrebna jedna temeljita epidemiološka obrada i pridržavanje već poduzetih mjera koje se odnose na samoizolaciju .

”Mislim da tu ne bi trebalo biti većeg širenja”, zaključio je Bekić.

Share This Article