Zaražena teta u međimurskom vrtiću, jaslička grupa u izolaciji

Korona virus probio se u dječji vrtić u Goričanu, javljaju Međimurske novine. Prema njihovim saznanjima pozitivna je teta koja se vrlo vjerojatno zarazila na svadbi van Međimurja. Njezin suprug, nakon testiranja, nije pozitivan na korona virus.

Nakon što se ustanovilo da je teta zaražena, stavljena je u kućnu samoizolaciju. Ima simptome slične gripi, a s obzirom na to da je bila u kontaktu s djecom, cijela jaslička skupina je u samoizolaciji i to već osam dana.

Ravnateljica Ružica Horvat rekla je kako su se svi zaposlenici vrtića testirali te nitko nije pozitivan na virus zbog čega su nastavili dalje s radom, prenose 24sata.

I eMeđimurje piše o tome kako su im se javili zabrinuti roditelji čija djeca idu u vrtiće u kojima se pojavio korona virus. Nije poznato o kojim se vrtićima radi, no ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marine Payerl-Pal, potvrdila je informaciju.

– Nastavno na vaš upit vezan uz prodor virusa u vrtić, možemo potvrditi da imamo jednu osobu kojoj je potvrđen COVID 19 , a radi u predškolskom sustavu. Također možemo potvrditi da imamo oboljelu osobu od COVID 19 iz obrazovnog sustava. Epidemiolog je stupio u kontakt s odgovornim osobama, učinjena je epidemiološka obrada bliskih kontakata i procjena rizika te su temeljem toga određene mjere samoizolacije za bliske kontakte – stoji u odgovoru.

Osim u Međimurju, virus je ušao i u dubrovački vrtić „Sunce“. Nakon što je u srijedu predvečer stigla obavijest da je jedna odgojiteljica u tom vrtiću pozitivna na koronavirus, u dubrovačkoj gradskoj upravi odlučeno je da se od četvrtka taj vrtić zatvori na 14 dana.

– Odluku o samoizolaciji djelatnika vrtića koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom i o potrebi samoizolacije djece donijet će dežurni epidemiolog te će o tome obavijestiti sve djelatnike i korisnike – ističu iz Grada Dubrovnika.

Jaslice u središnjemu Dječjem vrtiću „Pčelica“, u kojemu je zaražena djelatnica kratko boravila, zatvorene su u četvrtak radi dezinfekcije prostora, a nastavit će raditi u petak, 4. rujna.

Facebook Komentari