VIDEO Plenković o potpori poduzetnicima: Mjera s 4000 kuna ostaje do 31. prosinca i širi se na još jednu skupinu poslodavaca

Vlada danas na sjednici o aktualnom stanju povezanom uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je govoru kazao da očekuje usvajanje Zakona o obnovi. “Očekujemo da zakon bude usvojen 11. rujna te da se krene s programom mjera i obnove”, dodao je Plenković.

Kako je rekao – tema očuvanja radnih mjesta i potpore poduzetnicima je najvažnija tema trenutno u Hrvatskoj.

Nove mjere u ponedjeljak

“Uspjeli smo održati turističku sezonu. Kao Vlada smo razmatrali što učiniti dalje”, naveo je Plenković i najavio nove mjere u ponedjeljak kako bi poduzetnici mogli planirati svoje aktivnosti do kraja godine.

“Ukupno je za mjere isplaćeno 6,3 milijarde kuna”, naveo je Plenković i dodao da je provedba mjera polučila očekivane učinke te da je spriječeno značajnije povećanje nezaposlenih.

“Kako bismo pomogli poduzetnicima da i dalje posluju bez straha, osigurat ćemo mjere povezane uz skraćeno radno vrijeme, mjeru za one koji imaju pad veći od 50 posto, a potpora uključuje i otpis doprinosa. Mjera od 4000 kuna se nastavlja do 31. prosinca ove godine. Ona se odnosi na one koji su ugroženi”, najavio je Plenković.

Ova mjera, kazao je, proširit će se i na poduzetnike koji će odlukom lokalnog stožera biti zatvoreni.

Vlada danas održava sjednicu na kojoj će biti riječi o aktualnom stanju vezanom uz koronavirus u Hrvatskoj.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari