Strava u Njemačkoj: Majka ubila petero djece, pa se 25 km dalje bacila pod vlak, šesto dijete stiglo kod bake

Foto: Ilustracija

U njemačkom Solingenu, gradu sa 160 000 stanovnika, dogodila se tragedija. Kako je policija potvrdila za BILD, petoro mrtve djece pronađeno je u privatnom stanu na trećem katu stambene zgrade. Osumnjičena ja majka (27), koja se 25 kilometara dalje bacila pod međugradski vlak i preživjela, zasad.

Kako je saznao BILD, baka iz Mönchengladbacha navodno je nazvala policiju i javila da je njezina kći (27) ubila petero svoje djece i putovala s drugim sinom (11) – s ciljem da se ubije.

Policija je pronašla djecu mrtvu u stanu u četvrti Hasseldelle. Tri su djevojčice u dobi od jedne i pol, dvije i tri godine i dva dječaka od šest i osam godina.

Šef policije Solingena, Markus Röhrl, rekao je agenciji dpa na mjestu događaja: “To je šokantno.” Koliko znam, “ništa nam se takvo nikada nije dogodilo u regiji Bergisch”. Strašna je slika i za istražitelje, koji dječja tijela još pregledavaju u stanu.

U 13.46 sati majka je skočila – oko 25 kilometara dalje – na glavnom kolodvoru u Düsseldorfu, prema informacijama BILD-a na peronu 11 ispred S-Bahna 1. Preživjela je, teško ozlijeđena i pod policijskom je zaštitom u bolnici. Trenutno je nije kontaktibilna.

Prije toga, navodno se vozila do glavne željezničke stanice s jedanaestogodišnjakom. Nakon toga dječak je očito krenuo drugim vlakom prema Mönchengladbachu kako bi vidio svoju baku. Tamo su ga našli neozlijeđenog. Policija nije dala nikakve podatke o ocu.

Policijska akcija u Solingenu sa 40 istražitelja nastavljena je navečer; forenzičari su na mjestu događaja. Glasnogovornik policije Stefan Weiand (52) iz Wuppertala za BILD: “Još ne možemo ništa reći o motivu. S majkom se mora razgovarati. ”

O uzroku smrti ne može se ništa reći, još se istražuje. Istražitelji nisu odgovorili na glasine da su djeca ubijena tabletama. “Ne znamo kako su umrli”, rekao je glasnogovornik.

Facebook Komentari