Smrdi vam obuća? Ovi trikovi će vam pomoći da se riješite vonja

Kad osjetite smrad, shvatite to kao znak da cipele dobro očistite. Ciljajući sam miris i sanirajući cipele dezinficijensima, riješit ćete problem iznutra, pišu 24sata.

No prije nego što počnete s čišćenjem, pobrinite se da su cipele potpuno suhe. Ako je obuća vlažna ili mokra od svakodnevnog nošenja, vježbanja ili loših vremenskih uvjeta, napunite je zgužvanim novinama i pustite da se osuše na zraku. Ako se smrad zadrži nakon što ste obuću sanirali dezinficijensima, isprobajte ove metode kod kuće:

Napunite dvije čarape sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i utaknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Ostavite neka stoji tako preko noći.

Da biste se riješili bakterija i gljivica koje uzrokuju smrad, poprskajte unutrašnjost cipele dezinfekcijskim sprejem. Također možete posipati prašak za noge ili prašak za pecivo unutra za sličan efekt.

Neka obuća može se prati u perilici. Slijedite upute za postizanje optimalnih rezultata. Općenito, većinu cipela koje se peru u perilici treba nježno prati hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek pustite da se osuše na zraku.

Spriječite budući smrad držanjem cipela suhima i često mijenjajte parove koje nosite.

Facebook Komentari