Reorganizacija KBC-a Split zbog novooboljelih, postavit će se i šatori!

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, izvijestio je da se KBC Split u ovim okolnostima reorganizira tako da može zbrinuti sve bolesnike inficirane covidom-19 i da o njima može skrbiti na najbolji mogući način, no da se istovremeno osigura skrb i svim ostalim bolesnicima, javlja N1.

“Poduzeli smo najbolje moguće mjere. Premjestili smo neke odjele unutar Križina i s Križina na Firule tako da smo omogućili premještanje Klinike za plućne bolesti na Križine pa će cijela Klinika za plućne bolesti poslužiti hospitalizaciji bolesnika s covidom”, rekao je Meštrović.

“Sve što radimo je planirano, dogovoreno, radimo planski i postupno po etapama kao što smo planirali ranije. U ovom trenutku imamo 81 bolesnika, od toga pet na respiratoru. Tako ćemo imati dovoljno velik broj mjesta za liječenje bolesnika zaraženih covidom. Pripremit ćemo se i za sezonu gripe koju možemo očekivati, a istovremeno ćemo podjednako kvalitetno skrbiti o ostalim bolesnicima”, dodao je.

Otkrio je i da se do kraja godine planiraju dodatna velika ulaganja i infrastrukturni zahvati.

S ovim premještanjem imat će ukupno preko 160 mjesta za bolesnike s covidom, oko 180, naglasio je Meštrović te dodao da će se ispred bolnice na parkiralištu postaviti šatori. S predstavnicima HV-a već su razgovarali.

Za Spaladium Arenu rekao je da se zasad ne zna hoće li trebati, no i taj scenarij je spreman.

“Imamo barem 40 respiratora za bolesnike koji su oboljeli od covida. Pripremljeni smo, imamo dovoljan broj ljudi, sve djelatnosti funkcioniraju normalno zasad”, zaključio je.

Facebook Komentari