Moguće čudo u Bejrutu: Ispod ruševina se čuju znakovi života!

Libanonska vojska u četvrtak je objavila da je pronašla još 4 tone eksplozivnog amonijevog nitrata u blizini ulaza u bejrutsku luku gdje se prošli mjesec dogodila ogromna eksplozija, objavila je državna novinska agencija NNA.

Agencija prenosi priopćenje vojske u kojem stoji da su vojni inženjeri na zahtjev odjela lučke carine pregledali četiri kontejnera u blizini ulaza broj 9, prenose 24sata.

– Otkriveno je da sadrže 4 tone i 350 kila amonijevog nitrata – stoji u priopćenju.

Bejrut je 4. kolovoza pogodila masovna eksplozija tog spoja koji se koristi kao umjetno gnojivo i kao eksploziv i koji je bez poštivanja sigurnosnih propisa bio smješten u lučkom skladištu. U eksploziji je ubijeno 190 ljudi, najmanje 6 tisuća ih je ozlijeđeno te je uništen velik dio libanonske prijestolnice.

Agencija Reuters u četvrtak prenosi kako su libanonske službe spašavanja koje pregledavaju ruševine pod njima naišle na znakove života.

– Ovi znakovi disanja i pulsa, kao i senzor koji je registrirao temperaturu, pokazuju da postoji mogućnost života pod ruševinama – rekao je spasitelj Eddy Bitar, javlja BBC.

On je to rekao nakon što je državna agencija objavila da je tim sa psima detektirao kretnje ispod urušene zgrade u bejrutskoj četvrti Gemmayze, jednoj od najpogođenijih eksplozijom, piše Reuters.

Facebook Komentari