Glasnogovornica splitske policije opisala kako je uhićen Čaleta

Čaleta je jučer oko 12.10 sati pobjegao na području Splita, a splitska policija aktivirala je sve policijske snage i još 100 službenika kako bi ga uhitili, javlja N1.

“Oko 20.30 samo ga pronašli, potraga je bila široka, ciljana i provjeravane su sve informacije. Izašli smo s njegovim opisom, te identitetom, a građane smo zamolili da nam jave ako ga vide, a oni su nam puno pomogli”, rekla je Antonela Lolić, te se zahvalila građanima koji su dojavljivali informacije.

Na pitanje je li Čaleta možda imao pomagača rekla je kako prema njihovoj istrazi do sada nisu ustanovili da mu je netko pomogao u bijegu. Što se tiče lisica koje je navodno na rukama imao kada je pobjegao, a nije ih imao prilikom uhićenja, Lolić kaže:

“U postupanje policije ne mogu ulaziti, no sinoć kada smo ga uočili i uhitili ga on nije imao lisice na rukama. Nad njim je primijenjena tjelesna snaga i onemogućen mu je daljnji bijeg. S njim je u policijskoj postaji obavljen razgovor, a potom je prebačen u zatvor u Splitu”, kazala je glasnogovornica.

Kazala je i kako je Gundulićeva ulica, u kojoj je Čaleta pobjegao, blizu policijske postaje, te su policajci na trećem katu postaje vidjeli u kom smjeru je bjegunac krenuo.

“Policijski službenici koji su bili na trećem katu postaje su vidjeli u kom smjeru ide, a i pravosudni policajci su vidjeli kuda ide. Imali smo početne informacije. Potraga se nije fokusirala na jedno mjesto, bili smo detaljni, usmjereni, ciljano smo provodili određene radnje”, kazala je Antonela Lolić.

Facebook Komentari