Fuchs uoči sjednice: Nek Divjak čita upute kako Bog zapovijeda, sve je unutra uredno napisano

Na dnevnom redu Vlade je danas odluka o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i na visokim učilištima, te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19, pišu 24sata.

Sjednicu Vlade pratite ovdje od 11 sati.

– Sve je realno što je napisano, treba znati čitati i onda ćete vidjeti da unutra uredno piše da se primjenjuju epidemiološke mjere, od distance, pranja ruku, smanjivanje gužvi i da fakulteti, sveučilišta, učilišta, visoke škole dužni sukladno svojim mogućnostima osigurati nastavu poštujući sve ove epidemiološke principe – poručio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak uoči sjednice Vlade.

Njegova prethodnica, Blaženka Divjak, žestoko ga je jučer na svom Facebooku kritizirala zbog uputa za izvođenje nastave na fakultetima.

– Neka pročita upute kako Bog zapovijeda – poručio je.

U uputama je, dodao je, mišljenje Nacionalnog vijeća znanost i visokog pobrazovanja, s kojim se i u Ministarstvu slažu, a to je da je klasično izvođenje nastave, licem u lice, puno bolje sa svih aspekata.

– Od pedagoških do obrazovnih u smislu stjecanja novog znanja. Ako to nije moguće, fakulteti sukladno svojim autonomijama i odgovornošću mogu organizirati nastavu bilo u grupama bilo koristeći sve moguće raspoložive mogućnosti. Ako se prelazi kompletno na online, moram upozoriti da imamo izvanrednu situaciju s obzirom na epidemiju, ali ne možete samo tako čitav jedan studij prebaciti na online – istaknuo je Fuchs.

Što s djecom i nastavnicima koji ne žele nositi maske?

– Što se tiče djece, ravnatelj ima mogućnost da kaže da remete radnu disciplinu. Oni učitelji koji ne mogu nositi maske iz nekog razloga, postoje i alternativna rješenja, vizir – rekao je.

Facebook Komentari