13 C
Zagreb
Naslovnica Sport Bjelica preuzima Osijek, evo koliko će zarađivati

Bjelica preuzima Osijek, evo koliko će zarađivati

Nenad Bjelica preuzima klupu Osijeka, danas ili sutra i službeno će naslijediti Ivicu Kuleševića! Nogometaši Osijeka katastrofalno su krenuli u sezonu, poslije tri kola imaju samo jedan osvojeni bod, a zbog toga će stradati zasad još uvijek aktualni trener Ivica Kulešević, piše Večernji.

Nenada Bjelicu i uoči početka sezone povezivalo se s klupom Osijeka, a bivši trener Dinama tada je izjavio: “Zašto ne, Osijek je moj klub, ali ja nikakav poziv nisam dobio”. No, ovaj put to se promijenilo, čelnici Osijeka shvatili su da ih iz ove loše situacije može spasiti samo vrhunski trener poput Bjelice. Sigurno je da mu čelnici Osijeka ne mogu ponuditi plaću kakvu je imao u Dinamu ili kakvu je mogao dobiti u turskom Fenerbahceu, ali su ga pridobili na sentiment, pošto je Osijek Bjeličin rodni grad i klub u kojem je kao igrač ostvarivao velike rezultate. Navodno će imati milijun eura brutto godišnju plaću.

Kao trener dosad je vodio Kärnten, Lustenau 07, WAC St.Andra, Austriju Beč, Speziju, Lech Poznan i GNK Dinamo. Pod njegovim vodstvom Dinamo je prvi put prezimio u Europi nakon 49 godina te mnogi navijači aktualnog hrvatskog prvaka još uvijek nisu preboljeli njegov odlazak iz kluba čiji je glavni trener bio od svibnja 2018. do travnja 2020. godine. Uskoro ćemo ga opet gledati u Maksimiru, ali na “krivoj” klupi.

Najnovije

Još iz rubrike