Škoro o izbornoj utrci za gradonačelnika Zagreba

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro gostovao je u RTL-u Danas.

Rekao je da su poslali desetak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa. “Nekoliko je osnovnih manjkavosti, jedno od njih je financiranje. Ono što će sigurno građanima zakomplicirati život je klasična hrvatska priča kada su zakoni u pitanju, a to je da postoji diskreciono pravo nekog tijela ili referenta da procjenjuje tko će dobiti djelomičnu, a tko potpunu ili neku drugu obnovu”, kazao je Miroslav Škoro za RTL Danas.

Kazao je da je zakon trebalo donijeti ranije. Da je htjela, država je odmah mogla početi obnavljati objekte koji su u njenom vlasništvu, naglasio je.

“A sve je postavljeno ambiciozno. Država će dati 60 posto, grad Zagreb 20 posto, a privatni vlasnici samo 20 posto. A novaca nema ni za druge stvari jer nam BDP pada”, kazao je Škoro i dodao da u zakonu ima i dobrih stvari jer kada ciklus krene onda će se “zarotirati i mnogo novaca u građevinskom sektoru i drugim sektorima koji će se baviti obnovom”.

Na pitanje kako će glasovati drugi tjedan, rekao je da se nitko oko toga zakona ne može postaviti da glasa protiv njega. “To je sve lijepo sročeno u korist građana i građani samo čitaju naslove: Aha, dobit ćemo 80 posto, a mi samo 20 posto”, kazao je i dodao da vide mnogo prostora za makinacije u Zakonu i u činjenici da treba stvoriti sredstva kojih nema.

Na pitanje je li ikada kontaktirao s Josipom Rimac, rekao je da nije. Upoznao ju je kad je kao glazbenik prije desetak godina nastupao u Kninu: “Indikativno i žalosno je to, ali to je taj obrazac ponašanja koji će se, bojim se, ponoviti i u ovom slučaju. Stalno netko nekoga naziva i pokušava nešto namjestiti i protežirati. I taj dio niuje dobar, a taj problem je u ovom zakonu.”

Lokalni izbori

Na pitanje hoće li Domovinski imati svoje kandidate na lokalnim izborima, Škoro je odgovorio, “naravno da će imati svog kandidata”. Na dodatno pitanje hoće li imati i kandidata za gradonačelnika Zagreba rekao je: “Imat ćemo kandidata gdje god procjenimo da bi to bilo valjano. Ne samo za Domovinski pokret nego i za, na neki način, ono što nam je cilj, poboljšanje te demokratskih procesa u Hrvatskoj”.

“Radimo na izgradnji mreže u Hrvatskoj, imamo oko 7000 članova. Uvjeren sam da ćemo i na lokalnim izborima biti vrlo bitan faktor”, kazao je. Na pitanje je li razmišljao da i on bude kandidat u nekom od gradova, rekao je da je razmišljao.

Na pitanje kojem rekao je: “Ne bi smjeli baš sve otkriti večeras, ali, jako blizu”. Na pitanje radi li se o Zagrebu rekao je: “Ne bih sada o tome, ali je jako blizu”. Na ponovljeno pitanje je li jako blizu Zagreba ili je jako blizu da to bude Zagreb rekao je: “Jako je blizu. U stvari, ja predlažem da se vi i ja viđamo jedanput mjesečno i da ja vama otkrivam slovo po slovo. Ne bih sada o tome, ali definitivno ćemo imati kandidata za Zagreb”, kazao je Škoro koji je potvrdio da će on biti kandidat u jednom od gradova na lokalnim izborima.

Facebook Komentari