Škoro zahtijeva ulazak Hrvatske u Četvrtu industrijsku revoluciju i reindustrijalizaciju

Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Miroslav Škoro obratio se javnosti video porukom nakon što je objavljen podatak o padu BDP-a u drugom kvartalu i to za rekordnih 15,1%, priopćili su iz Domovinskog pokreta, piše Jutarnji.

Škoro je komentirao trenutak u kojem je objavljen podatak o BDP-u: – Odabir pravog trenutka u svemu, a posebice u politici, je jako važan. Nije isto objaviti vijest, posebice lošu, ponedjeljkom ili petkom. Ako je to ponedjeljak, vijest će u medijskom prostoru ostati dulje nego ako to učinite u petak. Ne čudi stoga što je upravo u petak objavljen podatak o katastrofalnom padu BDP-a u drugom kvartalu koji iznosi rekordnih minus 15,1%. A vrlo stidljivo je rečeno da je u istom razdoblju jedino rasla državna potrošnja.

Škoro je, navodi se u priopćenju, istaknuo kako uzrok pada BDP-a nije koronakriza nego dva desetljeća loših politika, korupcije i neprovođenja reformi. Navodi i kako je Hrvatska tek na 63. mjestu na globalnoj ljestvici konkurentnosti gospodarstva, čime država tjera vanjske investitore daleko od Hrvatske, dok skupa, neučinkovita i ne digitalizirana javna uprava guši razvoj domaćih poduzetnika i njihov investicijski potencijal.

– Zbog svega navedenoga, globalna pandemija neminovno nas je gurnula u duboku gospodarsku krizu, a situaciju su dodatno pogoršale odluke super-stručnog stožera koji stalno luta, nevjerodostojan je i nedosljedan. Tako jedan dan zatvaraju teretane, a već drugi dan ih otvaraju. Poduzetnici su proljetos slali apele i molili stožer da im omogući rad. Bezuspješno, smatra Škoro.

– Domovinski pokret još je onda ukazivao na apsurdnost nekih njihovih, u panici donesenih odluka. I opet – ništa! Vladajućoj strukturi najvažnije je političko zapošljavanje poslušnika i podjela političkog plijena nakon izbora. Ruku na srce, ni prije koronakrize nisu nama cvjetale ruže. Nisu se naše političke oligarhije bavile ciljevima koji su uistinu važni, a to su: povećanje domaće proizvodnje, rast zaposlenosti, rast izvoza, i u konačnici, održivi rast životnog standarda građana – poručio je Škoro.

Na kraju, čelnik Domovinskog pokreta smatra kako je Vlada prošli mandat potrošila na kozmetičke promjene te ovaj puta od Vlade očekuje ozbiljne strukturne promjene koje će Hrvatsku uvesti u reindustrijalizaciju: – Vladajućima je jedino važno sakriti spomenuti pad BDP-a i koruptivno-klijentelističke afere kojima se ne vidi ni kraja ni konca. Koruptivna hobotnica oko gospođe Rimac svaki dan ima sve više krakova i sudionika. Podgrijavanje lažne nade da ćemo sve riješiti briselskom milostinjom i vazalnim odnosom prema centrima moći, neće pomoći nikome. Stoga, od Vlade, koja je prošli mandat potrošila na kozmetičke promjene, tražimo ozbiljne strukturne promjene koje će Hrvatsku konačno uvesti u Četvrtu industrijsku revoluciju i reindustrijalizaciju. A kad se dogodi taj iskorak, onda to može biti objavljeno i u nedjelju, vjerujte mi!.

Facebook Komentari