Plenković kaže da je Milanović bezobrazan: Drugi put kad ide u Tač neka ne spominje mene i moju obitelj

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković uzvratio je predsjedniku Zoranu Milanoviću. Poručio je da je to što govori – bezobrazno.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a razgovarat će o aktivnostima u predstojećem razdoblju. Za Zakon o obnovi koji će u srijedu predstaviti u Saboru, premijer Andrej Plenković rekao je da su otvoreni za sve prijedloge i amandmane. ”Nastojat ćemo da se idući petak usvoji uz što veći konsenzus”, poručio je premijer.

Ponovno je komentirao predsjednikov odlazak u Albaniju i poruke Zorana Milanovića.

”Predsjednik očito ima neki problem, svaki put kad ima problem traži slamku spasa, pa se počinje baviti drugim temama i drugim dužnosnicima. Tako spominje bivšu predsjednicu i govori o derneku u Finskoj”, počeo je premijer. Ponovio je da je u Helsinki išao na sastanak s finskim premijerom i onda ostao na kongresu pučke stranke na kojem je govorio i kao predsjednik hrvatske vlade. ”Koristiti riječ dernek je neprimjereno i bezobrazno”, zaključio je.

Je li znao da ide u Albaniju?

Na Milanovićevu tvrdnju da ga je u Kninu obavijestio da ide u Albaniju, premijer kaže da je to bilo u neformalnom razgovoru. ”Razgovarali smo ‘Gdje ćeš?’ ‘Idem u Rijeku’ ‘Mi idemo na Hvar’. Rekao je idem u Albaniju, ja sam rekao OK i točka”, opisao je razgovor i dodao da to ne znači da zna koji je bio žanr posjeta – službeni, radni ili privatno-ljetni.

”Nek se bavi svojim problemom i druge pusti na miru. Nema službene obavijesti. Rekao je da ide u Albaniju. Kod svog prijatelja, by the way. Ima pravo ići gdje god hoće, ja na takva putovanja nisam išao”, poručio je.

”Drugi put kad ide u Tač neka ne spominje mene i moju obitelj”, podvukao je na kraju.

O aferi Josipe Rimac

Plenković je rekao i da Josipa Rimac od njega nije tražila usluge. ”Ne. Slala mi je poruke, ali nije tražila usluge”, rekao je Plenković i dodao da ne zna jesu li u aferi i neki ministri. Ponovio je da podržava rad USKOK-a, PNUSKOK-a i DORH-a da sve istraže. ”Ja detalja nemam, osim ovog što izlazi u medije i to vrlo sočno”, istaknuo je i ponovio da će biti smjena za one kojima se dokaže upletenost, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari