Hrvat se pravio da je diplomat: Uhvaćen je u hotelu na Capriju

Policija je na talijanskom otoku Capri uhitila Hrvata koji se lažni predstavljao kao diplomat, a isti je priveden nakon što je pokrenuta istraga o neplaćenim računima za boravak u luksuznom hotelu i iznajmljivanje broda za krstarenje, pišu 24sata.

Muškarac (31) a adresom u talijanskom gradu Belluno, već ranije poznat policiji, boravio je 10 dana u luksuznom hotelu na otoku Capri, gdje je posjećivao barove i restorane, iznajmio brod i krstario u vodama kod Caprija, Amalfija i Sorenta, pišu talijanski mediji.

Njegovo ljetovanje prekinuli su ‘carabinieri’ koji su ga uhitili zbog prevare i lažnih izjava o identitetu.

Muškarac inicijala M.P. na odmoru je trebao, prema rezervaciji u hotelu, biti do sutra, no nakon neuspjelih uplata pokrenuta je istraga.

Kako navode talijanski mediji, kada je policija stigla, muškarac je nastavio s lažnim predstavljanjem, uz stav koji pokazuje da je gotovo iznerviran i uvrijeđen njihovim prisustvom.

On je u prijavi u hotelu predao lažni osobni dokument, a kada je trebao platiti račun, obavijestio je menadžment da je ugovorio bankovnu transakciju od ukupno 10.000 eura, piše La Stampa.

Na isti način je iznajmio brod s posadom i obišao neka od najljepših mjesta na Capriju, kao i Amalfi obalu, za što je račun iznosio 4500 eura.

Hrvata je, inače, tražila i policija iz Rima za slična djela prevara.

Facebook Komentari