Dobrodošao nam natrag, Ivane! Sevilla potvrdila: Rakitić je naš!

Ivan Rakitić (32) vratio se kući, gotovo i službeno! Tako je Sevilla pozdravila svoje veliko pojačanje i svog ljubimca koji se nakon šest godina vratio u Andaluziju, pišu 24sata.

– Dobrodošao natrag, Ivane – pozdravila ga je Sevilla u službenom plakatu po povratku iz Barcelone.

Hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor na četiri godine, što je indikativno i u pogledu hrvatske reprezentacije na čijem se okupljanju nije pojavio, a jučer smo saznali i zašto. U ponedjeljak je prošao liječnički pregled, ali u Barceloni u čijem se kampu još jučer pojavio na testiranju na korona-virus. Međutim, novi trener Katalonaca Ronald Koeman poručio je da na njega ne računa i tu je nestala i zadnja njegova mogućnost ostanka na u Barceloni za koju je u šest godina odigrao 310 utakmica uz 35 golova i 42 asistencije.

Imao je još godinu dana ugovora, ali, prema pisanju španjolskih medija, Sevilla je uspjela prvo dogovoriti simboličnu odštetu od tri milijuna eura, a onda to pretvoriti tek u kasniju isplatu ako Sevilla izbori Ligu prvaka sljedeće dvije sezone. Ne samo to, Rakitić se odrekao i dosta milijuna, na Camp Nouu zarađivao je godišnje osam milijuna eura, a u Sevilli, prema prvim informacijama, dočekao ga je ugovor s tri i pol milijuna po sezoni.

U prvom periodu u Sevilli od 2011. do 2014. dogurao je do statusa kapetana i uoči odlaska u Sevillu digao pehar pobjednika Europske lige. U te tri sezone skupio 149 utakmica i zabio 32 gola.

Da se nešto kuha, moglo se iščitati i po tome kako je Rakitić nedavno proslavio Sevillinu pobjedu nad Interom u finalu tog natjecanja. U prijenosu uživo na jednoj televiziji bacio se u bazen.

– Svi znaju ljubav koju osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Sevillin. Ispunjava me ponosom i radošću – govorio je Rakitić prošlog prosinca kada je došao u Sevillu po nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque.

Osim što se nogometno potvrdio kao veličina, u Sevilli je upoznao i svoju suprugu Raquel…

– Kada sam prvi put došao u Sevillu, osjetio sam tu pozitivu u gradu već na aerodromu, kao da sam predosjećao da će se roditi nešto dobro. Kao da mi je Bog rekao “Evo ti”. I već prvi dan sam upoznao tu konobaricu koja je danas moja žena i majka prekrasne djece Kad god spomenem da idem kući, mislim na Sevillu.

Facebook Komentari