VIDEO Dalić: Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži

Povodom ponovnog okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, svoja je razmišljanja podijelio izbornik Zlatko Dalić, piše HNS.

Nakon dugotrajne stanke zbog pandemije koronavirusa, Vatreni su opet na okupu: u ponedjeljak u Zagrebu započinju pripreme za gostovanja kod europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske u sklopu novog izdanja Lige nacija.

U Portu će igrati 5. rujna, na St. Denisu 8. rujna, a izbornik Zlatko Dalić poručuje: “Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju. Svi su sretni i zadovoljni”.

“Čekaju nas dvije teške utakmice i toga smo svjesni. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu”, dodao je.

“Ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija, želimo pobijediti i isprobati što više igrača”, istaknuo je između ostalog srebrni izbornik.

Na Dalićevom popisu kandidata ima i nekolicina novih imena. Hoće li svi dobiti priliku zaigrati u nacionalnom dresu?

“Pokušat ćemo, ali mislim da neće biti moguće da baš svi dobiju šansu. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Važni su i treninzi. Nadam se da se nitko neće ozlijediti, a igrači koji su prvi puta u reprezentaciji neka vide kakav je ambijent. Osim toga, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nikako nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime”, kaže, piše HNS.

Facebook Komentari