12.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Uefa je odbila žalbu Hajduka i stala uz Dinamove juniore koji opet...

Uefa je odbila žalbu Hajduka i stala uz Dinamove juniore koji opet idu u Ligu prvaka mladih!

Kako se doznaje, Uefa je nakon provedenog postupka odbila svu pravnu argumentaciju Hajduka te zaključila da je u cijelosti osnovana odluka Izvršnog odbora HNS pa će shodno tome Dinamo nastupati u Uefinoj juniorskoj ligi prvaka i u sezoni 2020/2021, pišu 24sata.

Čelnici HNS-a još su u travnju prekinuli sva natjecanja za mlađe kategorije, a ostalo je pitanje tko će Hrvatsku predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka. Vodeći Hajduk ima dva boda više od drugoplasiranog Dinama, iako Zagrepčani imaju utakmicu manje. Ipak, na temelju koeficijenata su tijela HNS-a odlučila da su ‘modri’ ipak bolji od ‘bilih’, a takvu je odluku potvrdio i HNS-ov Izvršni odbor.

Uefin naputak i inače je bio da u takvim situacijama odlučuje – koeficijent osnovnih bodova. Istu metodu koristili su Francuski nogometni savez za konačan poredak Ligue 1, Velški nogometni savez za konačan poredak Prve lige, Engleski nogometni savez za konačan poredak ženske Premier League i Škotski nogometni savez za konačan poredak Premier League.

Uefin će pravorijek dodatno ogorčiti Splićane koji svoje razočaranje nisu krili niti kad je IO domaćeg Saveza naslov dodijelio ‘modrima’.

– S obzirom na dosadašnju praksu Hrvatskog nogometnog saveza, drukčiju odluku nismo ni očekivali. Apsurdna odluka sigurno ne šalje poruku pravednosti prema djeci koja su tijekom cijele sezone marljivo trenirala i zaslužno se nalazila na vrhu prvenstvene tablice u trenutku obustave natjecanja. Hajduk će se žaliti na donesenu odluku te ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bi zaštitili našu djecu, trenere i sam klub – rekao je tada Voditelj Hajdukove Akademije “Luka Kaliterna” i bivši proslavljeni igrač Boro Primorac.

Trener Hajdukovih juniora Mario Budimir krajem travnja je podvukao:

– U Dinamu su sami krivi što nisu odigrali susret, bilo je vremena. U trenutku kad je sezona prekinuta imali smo dva boda više od Dinama, bili smo jesenski prvaci ispred njih i dobili ih u međusobnim susretima. Imali smo puno bolju gol razliku od njih. Međutim HNS je to sve odlučio odbaciti i pogledao jedan jedini argument u kojem je Dinamo bolji, a i taj je vrlo sporan. Moji momci su za mene prvaci, mi ćemo i dalje nastaviti još tvrđe raditi – rekao je Budimir.

Najnovije

Još iz rubrike