13 C
Zagreb
Naslovnica Sport Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli

Krpan: Bišćan se osjeća dobro, a mi provodimo njegove zamisli

U četvrtak Grčka u Varaždinu pa u ponedjeljak, za tjedan dana, gostovanje kod Češke. To su dvije utakmice koje će odrediti put Hrvatske U-21 u lovu na Europsko prvenstvo, pišu 24sata.

A par dana prije priprema mladi Vatreni doznali su da njihov vođa, izbornik Igor Bišćan, ima korona virus i da će na Grke i Čehe morati bez njega.

Umjesto Bišćan na klupu sjeda tandem Krpan-Rukavina.

– Izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan pozitivan je na Covid-19 pa smo bili prisiljeni formirati novi stožer. U tom stožeru s izbornikom U-17 reprezentacije Tomislavom Rukavinom smo ja i Nenad Pralija, također iz U-17 reprezentacije, trener vratara Domagoj Malovan i Renato Pilipović koji je i dosad bio u stožeru U-21 selekcije. Mi ćemo voditi U-21 reprezentaciju u ove dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje su pred nama – priča Petar Krpan u mikrofon Hrvatskog nogometnog saveza.

Tko će voditi momčad na utakmicama?

– To ćemo se još dogovoriti. U stalnom smo kontaktu s Igorom Bišćanom za sve vezano uz treninge, analize i sve što Igor htio da se napravi to ćemo mi provesti, u pripremama i na utakmicama.

O protivnicima?

– Najprije nas čeka Grčka u Varaždinu i to je: jako bitna utakmica. Izanalizirali smo ih. Jako su tvrda ekipa. Igraju u sustavu 4-4-2. Samo su jedan u ove četiri utakmice koje su dosad odigrali u skupini. Tako da… Čeka nas jedna baš jako teška utakmica, ali kroz analize smo uočili i njihove mane koje se nadamo iskoristiti i ja se nadam pozitivnom rezultatu. U prošlim kvalifikacijama također smo bili u istoj skupini pa smo ih pobijedili u odlučujućoj utakmici u Puli. Nadam se da ćemo i sad napraviti isto. Inače, znam naše igrače. Svi su oni u sustavu od ranije, nema nepoznanica.

Stanje u momčadi?

– Otpao je samo Joško Gvardiol koji ima problema sa stopalom i umjesto kojeg smo pozvali igrača Gorice, Krizmanića. Još neki, kao npr. Moro, tek trebaju doći pa ćemo ih vidjeti na treningu, ali zasad, izuzev Gvardiolove, drugih problema s ozljedama nemamo.

Kako su izbornik i ostali iz stožera koji su pozitivni na Covid-19?

– Svi zaraženi članovi stožera se osjećaju dobro. Kažem, u svakodnevnom smo kontaktu i ispunit ćemo sve ono što je izbornik Bišćan zamislio. Inače, u Češku krećemo dan nakon utakmice s Grcima. Ali idemo utakmicu po utakmicu. Na Čehe ćemo misliti nakon Grčke – rekao je Krpan.

Jedan od najjačih aduta U-21 Hrvatske je Dinamov dragulj – Luka Ivanušec.

– Igrat ćemo i za izbornika, naravno. Igor je naš glavni trener, ali sigurno da i Krpan i Rukavina imaju kvalitetu tako ne vjerujem da će nam to biti pretjerani hendikep. Bitni smo mi koji ćemo biti na terenu, da damo sve od sebe – kaže Ivanušec.

– Drago nam je da smo se okupili, atmosfera je jako dobro. Svi imamo dobro minutažu u klubovima i u formi smo, a to je jako bitno. Grci su jedna od najboljih momčadi u skupini, bit će tvrdo. Imperativ pobjede ne bi nam trebao stvoriti pritisak. Trebamo pristupiti suprotno, biti opušteni i igrati svoj nogomet. Mirnoća nam treba biti jedan od aduta – rekao je Ivanušec, a prenosi Hrvatski nogometni savez.

Najnovije

Još iz rubrike