Rekordne brojke novooboljelih u Austriji zabrinjavaju vladajuće

Screenshot: N1

Nada u nešto dulji pad broja novozaraženih u Austriji trajala je samo jedan dan. Već u subotu ova alpska zemlja probudila se je s novim zabrinjavajućim rekordom od gotovo 400 novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata. Točnije 395, od čega samo u Beču 203, što je najviša vrijednost od 3. travnja kada je u Austriji zabilježeno 416 novozaraženih, piše Večernji.

Nakon Beča najveći broj novozaraženih s petka na subotu bio je u Gornjoj Austriji (57), Tirolu (49), Donjoj Austriji (35), Štajerskoj (24), Salzburgu (11), Gradišću (8), Koruškoj (4) i Vorarlbergu (4). Prema podacima Ministarstva zdravlja u subotu prijepodne trenutačno u Austriji od koronavirusa aktivno boluje 3.386 osoba. Na bolničkom liječenju je 144 pacijenata, uključujući 30 u intenzivnoj njezi, u kojoj posljednjih dana raste broj osoba s teškim oblikom oboljenja kojima je potrebna posebna skrb. Kako pokazuje epidemiološka bilanca od početka pandemije 25. veljače ove godine do danas u Austriji je zabilježeno ukupno 26.985 oboljelih, 22.866 ozdravljenih, bolje rečeno oporavljenih i 733 umrlih.

Kako je najavio ministar zdravlja Rudolf Anschober on će se početkom tjedna obratiti Austrijancima i reći im iz svog kuta gledanja koji ih izazovi očekuju slijedećih mjeseci s početkom 4. faze borbe protiv koronavirusa. U petak se je naciji obratio i austrijski kancelar Sebastian Kurz ohrabrivši Austrijance da izdrže do ljeta 2021. kada se prema njegovim riječima očekuje povratak normalnosti i „Comeback“ gospodarstva.

Facebook Komentari