Međunarodni dan nestalih osoba: Hrvatska još uvijek traži 1.869 osoba te mjesta ukopa posmrtnih ostataka

Braniteljica Vukovara Zorica Gregurić na fb-u se prisjetila nestalih u srbijanskoj agresiji:

“MEĐUNARODNI DAN NESTALIH

Počevši od 2006. god., u Republici Hrvatskoj se 30. kolovoza obilježava kao Međunarodni dan nestalih osoba, a nakana mu je skrenuti javnosti pozornost na sve one čije se životne sudbine, zbog različitih okolnosti, vode kao nepoznate.
Ponajprije, riječ je o još uvijek velikom broju hrvatskih branitelja i civila koji su nestali tijekom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku i čija je sudbina nepoznata.

Hrvatska nakon srpsko-crnogorske i JNA agresije još uvijek traži 1.869 osoba te mjesta ukopa posmrtnih ostataka od kojih je najveći broj osoba iz Vukovarsko srijemske županije njih 525, a iz Grada Vukovara i prigradskih naselja nestalih i nasilno odvedenih je 386 osoba.

Nažalost umjesto da se istražuje svaki dostupan podatak o nestalima odnosno masovnim grobnicama, istrage se zaustavljaju poput istrage o ratnom zločinu u Tovarniku ili zadnja o Ovčari, jer tragovi vode do visokih dužnosnika lokalne i državne uprave.
Takvim odnosom nadležne državne institucije ne pokazuju istinski pijetet prema žrtvi koju su nestali (odnosno ubijeni) podnijeli. Naša je obveza i dužnost učiniti sve što možemo kako bi svi nestali(ubijeni) bili pronađeni, identificirani i dostojanstveno pokopani.
Zorica Gregurić”, napisala je na fb-u.

Facebook Komentari