KB Dubrava opet postala COVID bolnica: Još nemamo pacijente, ali očekujemo ih za koji dan

KB Dubrava ponovno je otvorila COVID bolnicu, potvrdio je za Dnevnik NoveTV Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja oboljelih od koronavirusa te je najavio na prve pacijente mogu očekivati već kroz nekoliko dana.

– Imamo 40 respiratora, 80 kreveta, a podignuto je i šatorsko naselje s dvjestotinjak kreveta s mogućnošću terapije s kisikom – rekao je Lukšić.

Dodao je da u centru trenutno nema oboljelih od korone, no s obzirom na povećanje broja pacijenata na respiratorima, budući pacijenti mogli bi pristići već za nekoliko dana, pišu 24sata.

U ponovno otvorenoj COVID bolnici, odjel će funkcionirati kao rezerva za Kliniku Fran Mihaljević, gdje će biti i operacijske dvorane za oboljele kojima će biti potreban neki operativni zahvat.

– Nitko ne može dati sa sigurnošću predviđanja i pouzdane informacije. Ali ukoliko ostanemo odgovorni sigurno ćemo imati povoljniju situaciju – kaže doktor Lukšić koji upozorava da svi kolektivno trebamo ostati odgovorni jer prognoze za jesen nisu najpovoljnije.

Facebook Komentari