Istrani se žale: Druge odluke se donose u istim situacijama

Nakon sinoćnjeg poraza na Rujevici od Rijeke (1-2) nogometni klub Istra 1961 izrazio je u nedjelju ogorčenje suđenjem na toj utakmici 3. kola Prve Hrvatske nogometne lige na kojoj su, kako navode iz kluba “viđene doista rijetke i vrlo upitne sudačke odluke kojima je izravno odlučen konačni rezultat utakmice”, pišu 24sata.

– NK Istra 1961 će se službeno obratiti HNS-u, te će od Povjerenika za suđenje zatražiti donošenje hitnih odluka i poteza kojima će se osigurati ravnopravan sudački tretman svih sudionika Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi s obzirom na krajnje upitne sudačke odluke kojima je oštećen naš klub, kao i zbog notorne činjenice da se u identičnim situacijama na utakmicama 1. HNL donose potpuno suprotne odluke – naveli su iz Istre 1961 u priopćenju na službenim stranicama kluba.

Naime, na sinoćnjoj utakmici na Rujevici kod rezultata 1-0 za domaćina dogodila kontroverzna situacija koja je vjerojatno odlučila pobjednika. Glavni sudac utakmice Fran Jović iz Zagreba u 63. je minuti dosudio kazneni udarac za Rijeku nakon kontakta Čolaka i Bosančića.

Iako se na snimci ne vidi nikakvo guranje Istrinog braniča koje bi opravdalo Jovićevu odluku, smatraju Puljani, VAR sudac Goran Gabrilo složio se s glavnim sucem dvoboja pa se Čolak prihvatio izvođenja najstrože kazne. Njegov udarac obranio je vratar Istre Majkić samo da bi se nakon te obrane javio Gabrilo i prijavio kako je Majkić s obje noge napustio liniju gola prije no što je Čolak udario loptu.

Čolak je dobio novu priliku s bijele točke, no i drugi Čolakov pokušaj Majkić je zaustavio. I u tom drugom slučaju po ocijeni sudaca vratar je prerano napustio liniju, pa je Jović dosudio novo ponavljanje jedanaesterca.

Tada se lopte prihvatio Andrijašević i sigurnim udarcem povisio na 2-0 više od pet minuta nakon što je dosuđen kazneni udarac.

Facebook Komentari