Istraga koja je prekinula san o novoj karijeri: Namještanje ispita za brata prelilo je kap…

Bivša ministrica Gabrijela Žalac, koja se ponovno našla pod lupom javnosti zbog uključenosti u aferu elektrane, trebala je dobiti mjesto u nekoj državnoj agenciji, no za nju više nema povratka, piše Jutarnji list.

Gabrijela Žalac do prije nešto više od godinu dana u HDZ-u je slovila kao perspektivan kadar. Iako nije imala veliku potporu u stranci, niti je bila posebno angažirana u stranačkim aktivnostima, nakon izbora 2016. bila je osobni izbor premijera Andreja Plenkovića za ministricu regionalnog razvoja i fondova EU.

No, čini se da je politička karijera Gabrijele Žalac nakon ove zadnje afere definitivno gotova, navodi dnevnik.

Pad bivše HDZ-ove ministrice počeo je početkom prošle godine, kada su joj se zaredale afere – najprije je u ožujku bez važeće vozačke dozvole izazvala prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena desetogodišnja djevojčica, pa afera “Mercedes”. I dok se prašina oko tih afera nije ni slegnula, portal Telegram je otkrio još jednu da je Gabrijela Žalac posao vrijedan 13 milijuna kuna dodijelila tvrtki s jednim zaposlenim. Ubrzo nakon toga prelomio je i Andrej Plenković, koji je istoga dana objavio smjenu Gabrijele Žalac,.

Bivša ministrica, kako doznaje list, u međuvremenu nije našla novi posao. U HDZ-ovim krugovima proteklih se mjeseci pričalo kako bi trebala dobiti poziciju u nekoj od državnih agencija. Nije se preciziralo točnu koju, ali nitko od HDZ-ovaca nije sumnjao u to da će se stranka za nju pobrinuti.

“Trebala je, koliko sam čuo, dobiti mjesto u nekoj od agencija, ništa značajno, niti visoko, možda mjesto voditeljice nekog ureda, ali mislim da nakon ove afere od toga sada neće biti ništa”, kazao je jedan od sugovornika iz stranke. Dodaje da je jako dugo nije vidio.

“Mislim da je uglavnom u Vinkovcima. U proteklih godinu dana nije se bavila nikakvim poslom, očito je čekala odluku iz stranke”, kaže sugovornik za Jutarnji list.

Facebook Komentari