6 razloga zbog kojih se žene ne žele maziti s vama, a nije libido

– Neke žene imaju zaista prirodno nizak libido. Ali čak i tada, uvijek su prisutni i neki drugi faktori – rekla je Cox i navela šest faktora, prenose 24sata.

1. Ne osjećate se ugodno pitati ono što stvarno želite

Mnogo žena ima aktivne, raznolike seksualne maštarije ili požudne solo-seanse, ali se osjećaju previše neugodno da kažu partneru što ih uistinu uzbuđuje. Brinu se da će ih partner uvrijediti ili da neće pristati na to.

2. Sramite se svog tijela

Pregled 57 istraživanja koja su obuhvaćala dva desetljeća istraživanja je utvrdio da postoje značajna veze između slike tijela i gotovo svakog faktora povezanog sa seksom: uzbuđenje, želja, orgazam, učestalost seksa i seksualno samopoštovanje.

Svako novo istraživanje pokazuje isti rezultat iz godine u godinu: osjećaj da ste seksualno privlačni znači da je veća vjerojatnost da ćete i uživati u seksu, imati bolji orgazama, više inicirati seks i češće razgovarati o seksu s partnerom, navodi Cox.

3. Nekompatibilni stilovi seksa

Seksualni stil odnosno vrsta u kojoj uživamo jako je važan. Ako vaš seks nije uzbudljiv, nećete ga htjeti redovito ponavljati. Razgovarati s partnerom o svojim seksualnim sklonostima – što vam se sviđa, a što ne – nije prigovaranje.

4. Ne doživljavate orgazam

Seks je ugodan čak i ako nemate orgazam.

Ali, ako nikad ne doživite niti jedan sa svojim partnerom, dok on svaki put, bit ćete ljuti jer to je jako nepravedno. Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da 91 posto muškaraca kaže da obično ili uvijek doživljavaju orgazam sa svojim partnerom, a samo 39 posto žena je reklo isto.

5. Stres i depresija

Stres, anksioznost i depresija su klasične ubojice libida, a otkako se korona virus pojavio početkom ove godine ovo postaje sve češći faktor, kaže Cox. Četrdeset četiri posto odraslih u SAD-u je reklo da je seks postao znatno rjeđi i zadovoljavajući od početka pandemije.

6. Način na koji se uzbudite razlikuje se od vašeg partnera

Muškarci i žene imaju tendenciju da se uzbude na različite načine.

Otprilike dvije trećine muškaraca ima oblik ‘spontane želje za seksom’.

Samo 15 posto žena isto doživljava.Trideset posto žena ima ‘odgovarajuću želju’ – žele seks samo kad im se već dogodi nešto erotsko. Želja se događa nakon što se njihova tijela seksualno stimuliraju, a ne prije, kaže Cox, a prenosi Daily Mail.

Facebook Komentari