Vatreni pristao na dvostruko manju plaću, zarađivat će 3,7 milijuna eura

Dok su svi fokusirani na razrješenje transferne sage Lionela Messija, Argentinac nije jedini na izlaznim vratima Barcelone. Pri završetku pregovora sa svojim novim-starim poslodavcem je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji će se, prema svemu sudeći, vratiti u momčad svoje omiljene Seville, piše Večernji.

Katalonci pišu da bi se trebalo dogoditi pravo malo čudo da do tog transfera ne dođe. Podsjetimo, novi strateg Blaugrane Ronald Koeman je odmah pri dolasku u klub telefonski obavijestio Rakitića, ali i Luisa Suareza, Samuela Umtitija te Artura Vidala da mu nisu u planovima te da slobodno mogu tražiti novi klub. Rakitićev trenutačni ugovor s Barcelonom traje do idućeg ljeta, a klub ga je voljan pustiti za odštetu između pet i deset milijuna eura, što je za takvu klasu prava bagatela unatoč tome što ima 32 godine. Raketa je u Barceloni imao plaću od 7,8 milijuna eura godišnje, a u Sevilli bi, ako ne dođe do većeg iznenađenja i prekida pregovora, trebao zarađivati 3,7 milijuna eura čime bi bio najbolje plaćeni igrač osvajača Europske lige.

Odličan je to transfer za obje strane – Barcelona će se riješiti viška konkurencije u veznom redu, a Rakitić će se vratiti u, kako i sam kaže, svoj klub i svoj grad. U prvom periodu u Sevilli Rakitić je odigrao 149 utakmica i postigao 34 pogotka te kao kapetan bio vrlo omiljen.

Facebook Komentari