Napravite bombice za kupanje ovisno o tome kako se osjećate

Osnova za bombice je ista, a eterična ulja birajte po tome kako se osjećate i što sa njima želite postići. Na primjer, 10 kapi bergamota i 10 kapi kadulje umiruje živčani sustav i pročišćava misli. Ukoliko želite bolje spavati, u bombice stavite 10 kapi kamilice. 10 lavande i 10 kapi mandarine, prenose 24sata.

Kod bolnih mišića savjet je dodati 10 kapi ružmarina i 10 lavande, a želite li živnuti, tada u bombice stavite 10 kapi grejpa i 10 bergamota.

Postoje i eterična ulja koja pogoduju romantičnom ozračju pa u osnovnu smjesu stavite 10 kapi ruže, 10 ylang-ylanga i malo vanilije. Za opuštanje i podizanje raspoloženja odlična je kombinacija od 10 kapi ruže ili lavande, 10 limuna i 5 kapi pačulija.

Za pripremu bombica trebat će vam i kalupi, to mogu biti oni za pripremu hrane i slastica, kalupi za led…

Osnovni recept:

Sastojci:

2 šalice soda bikarbone
1 šalica limunske kiseline
1/2 šalice Epsom soli
1 žlica bademovog ili maslinovog ulja
boja za hranu po izboru
20 do 30 kapi esencijalnih ulja
malo vode

Postupak:

Pomiješajte limunsku kiselinu, soda bikarbonu i Epsom sol. Potom dodajte eteričnog ulja po želji, a nakon toga bademovo ili maslinovo ulje te boju za hranu.

Polako ulijevajte vodu, a ako se zapjeni, ulijevajte je u još tanjem mlazu. Smjesa bi morala biti dovoljno vlažna da zadrži oblik, ali ne previše mokra.

Stavite smjesu u kalupe na nekoliko minuta pa izvadite i ostavite ih da se osuše nekih pet sati. Ovakve bombice za kupanje trebalo bi potrošiti u roku od od tri tjedna. Prije kupanja ih jednostavno ubacite u kadu, prenosi The Healthy.

Facebook Komentari