Korona u Istri uoči susreta s Rijekom: Zaražen jedan igrač

Nakon Lokomotive, Dinama i Varaždina, korona virus se pojavio i u Istri 1961. Puljani danas igraju protiv Rijeke u sklopu 3. kola HNL-a, no iz kluba tvrde da ostali igrači ne moraju u samoizolaciju, pišu 24sata.

Nisu otkrili identitet igrača, a pozitivan test je dobio u petak. Određena mu je karantena od 14 dana, a nadležni epidemiolozi su odmah testirali i njegove suigrače te stručni stožer. Svi testovi su bili negativni te zasad nema potrebe za samoizolacijom. Istra je u prošlom kolu igrala protiv Dinama, no nije poznato je li igrač Puljana i tada bio zaražen.

Utakmica protiv Riječana igra se od 18 sati, ali iz kluba nisu ništa rekli hoće li se utakmica igrati.

Najviše problema s koronom imala je Lokomotiva koja je imala petoricu zaraženih nogometaša pa su zbog toga morali u oslabljenom sastavu igrati protiv Dinama, Rijeke i Rapida iz Beča. Jedan nogometaš Dinama također je bio pozitivan, a zaražen je bio i jedan igrač Varaždina. No svi su oni ozdravili i priključili su se svojim momčadima.

Priopćenje Istre prenosimo u cijelosti:

Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi biti će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima.

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici. Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost.

Facebook Komentari