Korona i u Hajduku! Pozitivan je igrač, imamo pojačan nadzor

Nakon što su o pozitivnim slučajevima nogometaša u svojim redovima javnost obavijestili Rijeka i Istra, i Hajduk je potvrdio da je nakon testiranja igrača otkriven korona virus kod jednog nogometaša, pišu 24sata.

– Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač HNK Hajduk pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus. Riječ je o asimptomatskom slučaju koji je otkriven redovnim testiranjem, a igrač se osjeća dobro te mu je od strane nadležnog epidemiologa određena mjera samoizolacije sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza – objavio je Hajduk.

– Liječnička služba HNK Hajduk provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar Kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi ostali djelatnici. Klub će o svim novim događanjima pravovremeno obavijestiti javnost – službeno je objavio Hajduk.

Dogodilo se to netom prije utakmice sa Slaven Belupom, koja je na rasporedu u subotu u 20.05 sati.

Također, pozitivni na korona virus bili su izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan i dio njegova stožera kao i glasnogovornik seniorske reprezentacije Tomislav Pacak.

Svi oni idu u samoizolaciju, a umjesto Bišćana, mlade Vatrene vodit će izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina.

Facebook Komentari