Vučemilović: U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a

Screenshot: N1

Zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović oglasila se na fb-u povodom pada BDP-a:

“U HRVATSKOJ JE SIGURAN SAMO PAD BDP-a

Pad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom.

Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja.
Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora.

Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom?

Druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a. Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku”, napisala je Vučemilović.

Facebook Komentari