Pavliček: Vukovaru ne trebaju mesije i farizeji. Nije Pupovac mesija koji će Vukovaru donijeti trajni mir

Pojedinačni fizički sukobi koji su se proteklih dana dogodili Vukovaru te povodom toga ali i medijskoga istupa SDSS-a, medijima se oglasila HKS. Marijan Pavliček predsjednik HKS-a, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vukovara istaknuo je kako HKS osuđuje svako nasilje koje se događa na području Vukovara, a pogotovo nasilja s nacionalnim predznakom. On je ustvrdio kako je Vukovar siguran grad, piše HRV.

– Uvjeren sam da se 99 posto građana Vukovara osjeća sigurnima i što je još bitnije da žive u miru. Rekao bih i da grad Vukovar ni po čemu ne odskače od ostalih gradova što se tiče nekog nasilja i slično. Vukovar je definitivno jedan od sigurnijih gradova u Hrvatskoj, a uvjeren sam da će tako i ostati. Pojedinačne slučajeve kojih je, nažalost, uvijek bilo, trebaju rješavati mjerodavne institucije, državno odvjetništvo i policija. Vjerujem da će na taj način sukobi u vrlo kratkom vremenu biti svedeni na minimum – naglasio je Pavliček.

Pavliček je odbacio navode SDSS-a kako se građani Vukovara osjećaju nesigurno ustvrdivši kako se svi građani Vukovara osjećaju sigurnima. Svoje je tvrdnje potkrijepio i primjerom održane nogometne utakmice između najmlađih generacija nogometnih klubova Vukovar 1991 i Vuteks-Sloga naglasivši kako nije bilo niti jednoga incidenta, iako u jednom klubu igraju pretežito Hrvati, a u drugome pretežito pripadnici srpske nacionalne manjine.

-Odigrana je prijateljska utakmica u prijateljskome tonu bez ikakvih tenzija i sukoba, a kamo li teških riječi i fizičkih sukoba – rekao je Pavliček.

Predsjednik HKS-a se osvrnuo i na izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na konferenciji za medije, rekavši kako je Pupovac gradsku vlast indirektno optužio za sukobe kako bi se održala na vlasti što potpuna neistina, istaknuo je Pavliček.

– Ova gradska vlast donijela je niz odluka, prijedloga i akata kojima doprinosi razvoju grada Vukovara. Ukoliko je to tako, kako je rekao Pupovac, očekujem da široj javnosti točno kaže koji to politički akteri s područja grada Vukovara podržavaju i sponzoriraju ovakvo nasilje. Ukoliko to nije točno, očekujemo od državnoga odvjetništva da se pozabavi Pupovcem jer truje javni prostor neistinama i lažima – kategoričan je Pavliček.

On je komentirao i Pupovčevu izjavu da će Pupovac ukoliko to bude bilo potrebno, a u cilju očuvanja mira u gradu privremeno prijaviti prebivalište u Vukovaru.

– Vukovaru ne trebaju mesije i farizeji. Nije Pupovac mesija koji će Vukovaru donijeti trajni mir, Vukovar već živi svoj mir. Nažalost nemir Vukovaru su često donosili pojedinci iz drugih sredina. Sjetimo se protuustavnoga donošenja i postavljanja preko noći ćiriličnih ploča, kao i niza opasnih izjava u javnome prostoru koje su se odrazile na suživot u Vukovaru. Isti ti pojedinci koji dolaze jednom godišnje u Vukovar i dijele moralne packe svima, tu istu večer odlaze iz Vukovara i spavaju kilometrima daleko, najčešće u Zagrebu -zaključio je Pavliček, piše Hrvatski radio Vukovar.

VIDEO Policija pronašla jednog napadača na mlade vukovarske Srbe, o čemu je pričao Pupovac

VIDEO Pupovac teško optužio vukovarsku politiku zbog napada na Srbe: Nitko ne smije imati osjećaj da je praćen i nakon praćenja pretučen

Facebook Komentari