Nove mjere za čak pet županija, obuhvaćene i mise i izložbe

U Hrvatskoj je danas 357 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo 2560 aktivnih. U protekla 24 preminule su tri osobe. Preminuli su u Zadru, Vinkovcima i Splitu. U samoizolaciji je 8770 osoba.

Šef Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Davor Božinović na konferenciji za novinare rekao je da već imaju spremne odluke o novim mjerama koje su temeljene na prijedlozima županijskih stožera.

“Za područje Zadarske, Brodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske i Međimurske županije odluke su spremne, a u pripremi je Varaždinska županija”, rekao je Božinović i pojasnio na što se mjere odnose:

“Odnosit će se na uglavnom okupljanja, ali svatko ima svoje probleme ovisno o djelatnosti pa uvažavamo specifičnosti. Mjere obuhvaćaju ograničavanje prisutnosti osoba na svadbama do 50, privatne proslave do 20 osoba, sahrane do 50 osoba, pojačanu obvezu pridržavanja svih epidemioloških mjera za društvena okupljanja, tu su i mise i izložbe. Kad govorimo o Međimurskoj županiji, brine ih održavanje manifestacija pa smo jasno stavili da se mogu održavati samo ako se svi pridržavaju preporuka i uputa.”

Istaknuo je da mjere za Međimursku županiju stupaju na snagu već danas, dok će se za ostale tek odlučiti, prenosi N1.

VIDEO Stožer: 357 novozaraženih, tri osobe preminule

Facebook Komentari