-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Škare Ožbolt krenula u kampanju za Zagreb: Uskoro ću predstaviti ljude

Škare Ožbolt krenula u kampanju za Zagreb: Uskoro ću predstaviti ljude

Objasnila je da nije rano za objavu kandidature jer Zagreb muče brojni problemi, bio je potres, poplava, traje koronakriza. Ali potres je, smatra, bio taj tektonski poremećaj, javlja N1.

„To je ona neka prekretnica, vidjeti kako Zagreb sada tužno izgleda, treba nam sustavna obnova, nove ideje, sudjelovanje stručne zajednice“, objasnila je i dodala da Zakon o gradnji predviđa neka rješenja, ali se ne bavi sustavnom obnovom.

Kaže da iza nje nitko ne stoji, te da je to stalno pitaju. U utrku ide s ljudima koji „ne pripadaju previše političkim strankama“, nego su, kaže, dokazani stručnjaci pa će donijeti novu energiju. Ne opterećuje se, dodaje, odnosima u strankama na gradskoj razini gdje je, kako je rekla, situacija složena.

„Ja imam dobru ekipu stručnjaka, iz gospodarstva, obrtništva, akademske zajednice. Nisam članica niti jedne stranke, idemo samostalno, uskoro ću predstaviti ljude“, rekla je te naglasila da će financiranje biti transparentno, dok je o dosadašnjim troškovima rekla je da ju je 10 plakata, u gradu Zagrebu, koštalo 3 000 kuna i da je to njen osobni novac.

Smatra da je glavni problem u Zagrebu obnova, zatim privlačenje investicija. Smatra da se Bandić u 20 godina potrošio, a na pitanje može li reći da gradom vlada kriminal i korupcija, odgovorila je:

„Pa da, jednim dijelom je obilježen kriminalom i korupcijom, brojni su postupci u tijeku. Tu je mnogo nemoralnih ponuda i ponašanja, ali moj način ponašanja je suprotan, želim to promijeniti. Kumovi, namještanje natječaja, to je nešto prestrašno“, rekla je i dodala da je u zadnje 3-4 godine dobro pratila funkcioniranje grada, da točno zna gdje su problemi i koja su rješenja.

„Predobro sam to apsolvirala“, tvrdi Škare Ožbolt.

Za Holding je rekla da je truli mastodont kojeg bi reformirala, riješila bi Jakuševac ali i druge eko bombe kojih, kaže, po gradu ima previše, dok bi problem imovinsko pravnih odnosa rješavala ponudama za otkup po tržišnoj cijeni. Sve investicije, tvrdi, radila bi u dogovoru sa stručnjacima.

Za razliku od potencijalnih protukandidata, kaže, ima iskustvo, doktorirala je menadžment, vodila projekte…

„Točni sam detektirala probleme u gradu, a energije imam da bi mogla posuditi protukandidatima“, rekla je i zaključila da bi Beroš imao problem ako bi s jedne strane vodio najizazovije ministarstvo, a s druge upuštao se u utrku za čelno mjesto Zagreba.

Najnovije

Još iz rubrike