S dužnosti udaljeno 9 vojnika, jer su bili pijani na dežurstvu

Foto: MORH

Devetorica vojnika udaljena su s dužnosti, jer su bili pijani i to dok su bili na dežurstvu u vojarni u Divuljama, doznaje Dnevnik Nove TV.

Ondje su poslani kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara u Dalmaciji. Incident od prije nekoliko tjedana o kojem nitko nije izvijestio javnost, Ministarstvo obrane potvrdilo je na upit Dnevnika Nove TV.

Iz Slavonije su u Dalmaciju stigli spremni i utrenirani kao pojačanje vatrogascima u gašenju požara. Hrvatski vojnici, inače, pripadnici gardijsko – oklopno mehanizirane brigade bili su smješteni u vojarni u Divuljama. Krajem srpnja, njih 20-ak, opustilo se i popilo. U večernjim satima u nadzor im je upala vojna policija i pali su na alkotestu, pišu 24sata.

“Kod 9 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu čime su isti počinili povredu vojne stege. Spomenuti pripadnici, udaljeni su s dužnosti. O predmetnom događaju, sukladno standardnoj proceduri, izvješteni su svi koji se nalaze u crti zapovijedanja”, izvijestili su iz MORH-a.

Utvrđeno je da je prekršena vojna stega, a zbog pijanstva su prijavljeni i vojnostegovnom sudu. Propusti su ozbiljni, jer alkohol nije dozvoljen.

Facebook Komentari