Koristite korektor umjereno, inače će samo istaknuti bore

Priprema kože za korektor je ključna, ona mora biti dobro nahranjena i hidratizirana, kako se ne bi brzo osušila. Korektor je uglavnom lagana podloga koja prekriva podočnjake, no tu su i oni teži, koji znaju ući u bore i tanke linije, pišu 24sata.

Ako je težak, korektor će dodatno naglasiti bore, iako će ujednačiti ton kože oko očiju.

– Serumi i kreme za oko očiju pripremaju to područje za korektor koji se nanosi u tankom sloju. Korektor stavljajte nakon tekućeg pudera, a i njega možete aplicirati na to područje, kako bi ton bio ujednačen – savjetuje vizažist slavnih Vincent Oquendo.

Za bolju postojanost korektora, naročito prije snimanja ili važnih događanja, svojim slavnim klijenticama savjetuje i piling prije šminkanja, kako bi koža bila svježa.

– U principu ne trebate toliko korektora koliko mislite da trebate, jer previše se osmah vidi – ističe vizažist Nick Barose.

Ključna je i nijansa, odnosno znati pod-ton kože, kako korektor ne bi dodatno isticao to područje i djelovao umjetno.

– Ako imate topliji ton kože, predlažem žućkasti ili narančasti ton korektora, dok hladniji tonovi biraju one s nijansama ružičaste – savjetuje Barose.

Nije nužno prekriti čitavo područje podočnjaka, samo tamo gdje je potrebno.

– Kritična su obično unutarnja trećina podočnjaka i vanjski dio oka. Idealno je koristiti četkicu, a onda finiširati aplikaciju korektora prstima. Ne zaboravite zahvatiti i bočni dio nosa, pored očiju, kako biste ujednačili nijansu – ističe vizažistica Romy Soleimani za Vogue.

Share This Article