Austrijska ministrica Alma Zadić objavila da je trudna, uslijedili su gnjusni i odvratni komentari

Austrijska Ministrica pravosuđa Alma Zadić (Zeleni) pod policijskom je zaštitom od svoje inauguracije, pišu 24sata.

Na društvenim medijima je često napadaju zbog bosanskog porijekla te joj stavljaju muslimanski pečat. No, razlog posljednjih postova iz mržnje je najava da očekuje dijete.

Na blogu “Hartgeld” na kojemu austrijanci redovito šire mitove o društvenim temama i vjeruju u zavjeru navodnih “elita” po pitanju Almine trudnoće piše se da će odlučiti “sudac ili rulja” i da će se “razriješiti najkasnije do idućeg vikenda”.

Komentari na članke o Almi često su ispunjeni uvredama. Savezna vlada želi poduzeti mjere protiv širenja mržnje novim zakonodavnim paketom ”Zajedno protiv nasilja na internetu” na kojemu s timom stručnjaka radi upravo Alma.

On će biti predstavljen ovog ili sljedećeg tjedna. Propis je sličan Zakonu o mrežnoj provedbi (NetzDG) u Njemačkoj: Platforme moraju izbrisati ilegalni sadržaj u roku od 24 sata ili sedam dana, a ukoliko to ne učine biti će kažnjavane.

Pored toga, za sve medijske platforme u Austriji mora biti imenovana odgovorna osoba i navedeni jasni postupci izvještavanja. Ministarstvo pravosuđa želi postići bržu provedbu na sudu, primjerice putem obrazaca za pritužbe i posebno obučenim državnim odvjetnicima.

Alma je u petak navečer objavila kako će njihova dvočlana obitelj u siječnju dobiti još jednog člana.

– Naša je radost neopisiva – napisala jeu petak navečer na svojim društvenim mrežama.

Dodala je kako se priprema za “intenzivno razdoblje”, ali da će kao i drugi roditelji sve dobro isplanirati i zajedno svladati. Također je najavila kako ne misli odstupiti s pozicije te da će samo nekoliko prvih tjedana ostati kod kuće.

”Nakon toga ću obavljati svoj posao ministrice pravosuđa s potpunom predanošću. Moj suprug će bit na rodiljnom dopustu i zajedno ćemo biti roditelji puni ljubavi za naše dijete ‘ navodi na društvenim mrežama.

36- godišnja Alma je u austrijskoj povijesti druga ministrica pravosuđa koja je tijekom dužnosti dobila dijete.

Prva je 2006. godine bila Karin Gastinger iz stranke BZÖ.

Facebook Komentari