Večeras veća promjena vremena

Pretežno je oblačno jutros, u većini predjela, ima i slabe kiše zbog premještanja hladne fronte u našoj blizini. Mokri su stoga kolnici u dijelu unutrašnjosti, dok duž obale promet otežava jaka bura, olujne jakosti na udare pod Velebitom.

Vozači, krećete li na put prema moru, računajte da je promet usporen. Prema posljednjim informacijama HAK-a, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Usporen je promet i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb na dionici između Kikovice i tunela Tuhobić.

Povoljnije će biti prilike poslijepodne, kad će bura slabjeti, ali će se intenzivirati oborina, te treba računati na nevere na sjevernom i srednjem Jadranu, osobito u noći kada su moguće i na južnom.

Navečer i u noći lokalno može biti obilnije oborine na dijelovima obale, u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, u zapadnoj Slavoniji.

I sutra prijepodne bit će još dosta kišovito, nakon čega slijedi smirivanje vremena, piše N1.

Facebook Komentari