Načelnik stožera najavio nove mjere za Brodsko-posavsku županiju

Nacionalni stožer civilne zaštite za danas je organizirao sastanak sa svim predstavnicima lokalnih stožera, a načelnik stožera Brodsko-posavske županije upozorio je na najveći rast novozaraženih u toj županiji dosad.

Zamjenik župana Brodsko-posavske županije i načelnik stožera Stjepan Bošnjaković za N1 je napomenuo da su jučer imali rekordan broj novozaraženih:

“Imali smo 25 novih slučajeva, ali nema posebnih žarišta. To su uglavnom povratci s ljetovanja, svadbe i noćni klubovi, od svega pomalo. Situacija je složena.”

Istaknuo je da će na sastanku lokalnog stožera danas ili sutra odlučiti i donošenju novih mjera za tu županiju, posebno vezano uz rad noćnih klubova i organizaciju svadbi.

“Razmišljamo o određenim mjerama, imat ćemo sjednicu lokalnog stožera i donijeti prijedloge. Tiču se mogućnosti rada noćnih klubova jer u inspekciji se vidjelo da se dobar dio mjera ne poštuje, rade duže od ponoći. Razmišljamo i o svadbenim svečanostima. Ovaj vikend smo imali 11 svadbi, od 120 do 300 ljudi, to su potencijalna žarišta pa razmišljamo o tim ograničenjima”, rekao je Bošnjaković.

Facebook Komentari