Jelić uoči Grubora: Mi smo ti koji grade bolje društvo

“Mi u gradu živimo zajedno, čvrsto smo povezani, ovo je i ranije trebalo biti. Napokon je došlo vrijeme da se možemo normalno odnositi prema povijesti”, kazao je Jelić, javlja N1.

Na upit novinara Harija Kočića o tome da za zločine u Gruborima još nitko nije osuđen Jelić kaže: “Ja ne mogu ulaziti u pravosudne procese, ono što mogu načelno reći i moj osobno stav je da stvatko treba odgovarati za ono što je počinio jer će društvo tako biti zdravije”.

Pripreme za dolazak državnog vrha sutra u Grubore, što se tiče Grada Knina, završene su.

“Grad Knin je s HV-om, s obzirom da tamo nitko ne živi 20 godina, napravio novi put, ponovno smo uredili okoliš, za sutra je sve pripravno što se tiče Grada”, kaže gradonačelnik Knina. U Grubore, podsjetimo, prema sadašnjim informacijama, u utorak dolazi potpredsjednik Vladew Boris Milošević i ministar branitelja Tomo Medved.

“Nadamo se da ćemo iz ovoga svi kao narod izvući određene pouke i shvatiti da smo mi ti koji gradimo bolje društvo”, zaključio je Jelić.

U Gruborima je nakon akcije Oluja, 1995. godine, ubijeno šestero srpskih civila, a za njihovu smrt nitko nije odgovarao. Najstariji među njima imao je 80 godina.

Facebook Komentari