Beroš: Mjere će biti selektivne, zatvaranje više nije moguće

Screenshot: N1

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako će daljnje mjere biti usmjerene lokalno, za razliku od “prvog poluvremena”, gdje su se one odnosile na cijelu Hrvatsku, prenose 24sata.

– U prvom dijelu ove bitke je bilo puno nepoznanica. Sad imamo više informacija o virusu i niz elemenata koji su nam poznatiji nego ranije. Dozvoljavamo si ovakav pristup jer onakvo zatvaranje nije moguće, ono bi urušilo gospodarstvo. Ovakve selektivne mjere i suživot bi mogle omogućiti borbu protiv virusa – rekao je za N1.

Poručio je kako su na sastanku naglasili važnost lokalnih stožera u nastavku priče.

– Ne bih kritizirao nikoga, potrebno je raditi na terenu i razgovarati. Komunikacija treba biti trajna, a informacije relevantne i bitne za očuvanje situacije – poručio je.

Što se tiče aktivnosti stožera, Beroš je rekao da su neki bili više, a neki manje aktivni, no da je svima cilj zaustavljanje epidemije.

Na pitanje je li moguće da Beroša nikoga nije obavijestio o gužvama na testiranju u Zagrebu, Beroš kaže da misli da će čelnici institucija riješiti problem te da je potrebno instalirati još punktova i na drugim mjestima.

– Nisam znao da su redovi toliko dugački – poručio je no istaknuo kako se taj problem događa tek par dana.

– Gužve i čekanja nisu dobrodošli i vjerujem da će se naći adekvatno rješenje – poručio je.

Facebook Komentari