Tragedija na kraju utrke u Zagrebu, preminuo jedan od sudionika

Zagrebački proljetni polumaraton koji se, kao što i ime sugerira, trebao održati još u ožujku, korona je premjestila na pretposljednju kolovošku nedjelju.

Bilo je neizvjesno gotovo do samog kraja hoće li utrke uopće biti. Kako su iz Sportskih novosti doznali, postojao je pritisak ili “preporuka” iz Stožera civilne zaštite da se utrka otkaže, ali Ministarstvo turizma i sporta je na kraju dalo podršku organizatorima.

Već od ranog jutra su prostor oko Nacionalne sveučilišne knjižnice, gdje je bio start i cilj, ispunili trkači svih dobnih kategorija, njih oko 800, a u masi je bila i poveća skupina vatrogasaca (uključujući i jednu damu u punoj opremi) i pripadnika MUP-a koji su imali svoja prvenstva na 5 km, odnosno u polumaratonu. U sklopu utrke ove je godine održano i Prvenstvo Balkana, koje je zapravo bilo šlager cijele priredbe, a drugu godinu zaredom se trčalo i za Prvenstvo Hrvatske.

U ovom balkanskom dijelu pobjede su pripale Maksimu Raileanuu iz Moldavije i Fatmi Demir iz Turske, a prvo hrvatsko ime u nedjelju prijepodne bila je naša najbolja maratonka Bojana Bjeljac. Sjajnom je završnicom došla do drugog mjesta na Prvenstvu Balkana, a s četvrtoplasiranom Mateom Parlov Koštro je donijela Hrvatskoj i ekipni naslov.

U muškoj konkurenciji najbolji hrvatski predstavnik bio je Petar Bratulić na osmom mjestu u balkanskom poretku. Članu Agrama ovo je treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu, a začinio ga je i osobnim rekordom (1:08:48).

Na žalost, lijepu trkačku nedjelju, zasjenio je tragičan događaj na samom kraju programa. Odmah po ulasku u cilj polumaratonske utrke srušio se jedan od trkača, a riječ je, kako doznajemo, o 43-godišnjem D.P.

Djelatnici hitne pomoći koji su bili na licu mjesta odmah su priskočili, oživljavali su ga gotovo sat vremena, ali nije mu bilo pomoći. Riječ je, kako smo saznali, o rekreativnom trkaču koji je bio pri dnu ukupnog poretka, nije član nijednog kluba, niti je bio sudionik Prvenstva Balkana i Prvenstva Hrvatske, pišu Sportske novosti.

Facebook Komentari